Дарение за деца от НЛРС-СЛРБ
14 декември 2015 | 15:30 НЛРС-СЛРБ


    Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ направи дарение на деца, лишени от родителски грижи. Националната организация подари компютър с монитор и оборудване на възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Гергана“ в Нареченски бани. По този начин СЛРБ се присъедини към инициативата на учениците от 5-и А клас на столичното СОУ „Боян Пенев“, които установиха контакт със социалния център и решиха да направят подарък за Коледа на децата без родители.
    Към благородният жест се присъедини и ресторант „Виктория“ в Ловния парк, който също закупи компютър, а други 5 са дарени от родителите на софийските ученици. По този начин ще може да се оборудва компютърна зала, в която учениците от социалния център да се обучават и разбира се, забавляват. Заплатен бе и абонамент за интернет за цяла година. Дарение направи и фирма „Бела Трейд Молокс“, която подари на социалния център санитарни консумативи.
Освен компютрите, всеки от столичните петокласници подготви и персонален подарък за един свои връстник. Така  изоставените деца получиха пакет с името си и с поздравителна картичка от своите дарители. Подаръците бяха дрехи, обувки, шампоани и пасти за зъби, много играчки и лакомства.
    Националното ловно-рибарско сдружение осигури транспорта за дарението, а подаръците на децата връчиха юрисконсултът на  Националната организация Миаела Тодорова и експертът от отдел "Организационен" - Георги Младенов.